zaterdag 19 mei 2012

drie maal hoezee!Dat klinkt als koninginnedag maar morgen is het een ander feest, Isa viert haar derde verjaardag. En bijna alle meisjes willen wel een prinsesje zijn. Isa is meer een regentes; wel aan de macht maar niet de koningin, wel een meisje maar niet mijn dochter... Dus het verjaardagsfeest van mijn nichtje was voor mij reden de jongensdingen als treinen en dino’s buiten beschouwing te laten en lekker meisjes dingen te gaan maken!


Al een tijd was ik bezig met deze granny-sprei. Een sprei gemaakt uit gehaakte vierkantjes, een heerlijke bijna meditatieve, rustgevende bezigheid. Iedere keer 3 stokjes en een vasten, kind kan de was doen.


Getwijfeld over een geschulpt randje... een poppendeken was restverwerking en proeflap te gelijk. Een leuk schulpje met 5 stokjes in het midden van een ‘blokje’, maar de sprei werd uiteindelijk toch voorzien van een recht randje grijs. De vierkantjes heb ik met de hand aan elkaar genaaid... even wat werk maar dat vind ik mooier dan aan elkaar haken.
Koekiemonster mag het poppendekentje uitproberen

Ik wilde ook nog iets kopen. Zo stond ik met Loek bij de fietsenmaker en zochten we knal roze handvaten en en een paarse prinsessenbel uit. En mooie slierten! 

Met welk papier zal ik gaan inpakken?


Ook vandaag nog maar even matchende moeder-dochter shirtjes gemaakt. Mijn zusje is namelijk over een paar dagen jarig. Maar als dat feest wordt gevierd vier ik mijn trouwdag romantisch in Praag...

De shirtjes hebben een strijkapplicatie en zelf geknipte bloemen van strijkvelours. En niet te vergeten; knoopjes... want daar kan ik geen genoeg van krijgen! (en dat lijkt zoon lief van mij over te nemen)

Mam, dit is leuk...

2 opmerkingen:

 1. weer proberen te reageren,het is weeeer hartstikke leuk Kris!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wowww, mooi zeg allemaal! Els boft maar met zo´n creatieve zus ;-)
  Het haken vind ik ook heerlijk rustgevend (en enigszins verslavend....)

  Groetjes,
  Marjolijne

  BeantwoordenVerwijderen