zondag 24 juni 2012

verandering van de zetels


Er zijn meer kamers dan de tweede waar de zetels af en toe anders verdeeld worden. Onze zolder en woonkamer waren zonder verkiezingen aan de beurt, en alle partijen waren het er democratisch mee eens.

ziet u de gele zetel op de achtergrond?
die was deze kerst nog bruin
Want we veranderen en groeien... de zetel van zoon veranderde van retro naar Zweeds design. En de retro kinderstoel werd een bureau voor de kleine man op zolder.

Jaren geleden (toen ik samenwoonde met de Bas die broer & koning kringloop was) zag ik een kabouter stoel bij de kringloop waar ik verliefd op werd. Toevallig had ik een neefje maat kabouter dus kon ik hem als vrijgezelle-niet-moeder toch kopen. En Joeri kon af en toe een hapje mee-eten in die geweldige stoel.


Joeri aan het schilderen


Toen ik in een echt huis ging wonen (met de Bas die de echt genoot werd) ging de kabouter stoel mee, neef Joeri nog steeds als excuus. Gelukkig maakten we zelf ook wat stoel-vulling (want we zijn zo handig en creatief) en zetelde een zoon in de kabouter stoel. 
(Zo stond er eindelijk een kringloopschat in onze ,voor mij iets te nette, woonkamer.)
De zolder is klaar voor het zomer reces; een tafel (nu met kringloop ladeblok) voor mij, het stofjeskastje volgestopt met lapjes, de machines bovenop en last but not least; de kabouter stoel is een kabouter tafel geworden. Zo kunnen Miss Steek en Lucky Loek bij mooi en slecht weer de mooiste dingen maken.

Mijn tafel op zolder
Loek zijn tafel op zolder
En mijn lelijke zetel, die moeten we nog mooi maken. 
Want niet alles wat men scharrelt verdiend een schoonheidsprijs. 
Deze Gispen needs a make-over, of ik een mooie Gispen?

2 opmerkingen:

 1. wa prachtig dat je dat zo doet
  ik doe dat ook
  heerlijk
  liefs ha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Kris ziet er gezellig uit op zolder! En de kabouterzetel goed bewaren, voor het nieuwe kabinet.

  BeantwoordenVerwijderen